• aajhagyma.png
  • bcsomag.png
  • cujokkk.png
  • dhajharmonia.jpg
  • ecsavo.jpg
  • fmanus.png

A haj és a fejbőrpanaszok külső kezelésében az Intenzív Hajterápiás komplex csomag készítményei és alternatív megoldásai átfogóan segítenek. Ápolás, megelőzés és panaszmegoldás is egyben. A testi folyamatok energetikai harmonizálását a csomagban található egyszerű terápiás eszközzel segíthetjük. A háttérben lévő belső okok – hiányok, gócok, hormonális rendellenességek - feltárásában segítenek speciális vizsgálataink.  A terápia kialakításában is számíthat a Nice Hajgyógyászat szakembereinek 20 éves tapasztalatára.

Mi a  skalpterápia?
A skalpterápia egy komplex és természetes módszer, amely segíthet a haj eredeti tömegének, fiatalságának és üdeségének visszanyerésében. Mint a neve is mutatja, a hajas fejbőr kezelése  komplex terápiás módszerrel történik. Egyesíti a fejbőr felületi és mélytisztítását, táplálását, a hajhagymák vérellátásának fokozását, a hajtermelés optimalizálását, a szükséges  tápanyagok biztosítását, a fejbőr izmainak ellazítását, - vagyis a külső hatásokat – a szervezet egészére való hatással a mikroterületi kapcsolat tudatos kiaknázásával.  A program a gyógynövények hatásait egyedülállóan egyesíti az információs vagyis homeopátiás hatásokkal, melynek köszönhetően nagyobb hatékonyságot tudunk elérni a természetes és biztonságosan hajfiatalításban. A hajas fejbőr kezelése a kiegészítő alternatív megoldásokkal segít beindítani a szervezet öngyógyító folyamatait.

Miben tér el a skalpterápia a hajmosástól, a hajpakolásoktól ?
A skalpterápiás kezelés a „hajfiatalítás” holisztikus megközelítése, amely során ellazítjuk illetve tónusba hozzuk a fejbőr izmait, ezen kívül pedig oldjuk az energetikai blokkokat. A kezelés által hatunk a lélekre, valamint friss energiával töltjük fel a fejbőrt. A fejbőr és az egész szervezet kezelése kívül-belül „fiatalító” hatást eredményez. 

Milyen gyakran érdemes skalpterápiás kezelést végezni ahhoz, hogy hatása legyen? 
Azt tapasztaltuk, hogy a legjobb eredményt akkor értük el, ha a  fejbőr kezelését hetente kétszer alkalmaztuk. Ez ad egy tökéletes alapot, amitől természetesen el lehet térni az egyéni panaszok függvényében.  A panasz megszűnése után fenntartó jelleggel hetente, kéthetente egyszer javasolt emlékeztető kezeléseket alkalmazni. Az alternatív javasolt módszerek napi alkalmazásával stabilizálható az elért eredmény. 

Milyen sorrendben alkalmazzuk a csomagban lévő termékeket?

 

A Hair Nice fejbőrregeneráló krémet  – hajmosás előtt – száraz fejbőrre vigyük fel. Amikor már érezhetően nem „dolgozik” a krém a fejbőrön, leöblítjük meleg vízzel. A maradék – be nem szívódott – krémet a hajhosszra juttatjuk. Ezt követően kétszer mossunk hajat a Hair Nice samponnal. A vizes hajon oszlassuk el a szükséges mennyiségű balzsamot, néhány perc után öblítsük le. Bővebben itt !

Nagyon kevés a szabadidőm, érdemes heti 1 alkalommal kezelni a fejbőrömet? 
Az elfoglalt vendégeknek a heti 1 alkalmas kezelést is szoktam ajánlani, de természetesen lassabb az eredmény elérése ebben az esetben.  A Su-jok gyűrű néhány percet vesz igénybe naponta, így ez nem jelenthet problémát.

Mikor érdemes végezni az otthoni skalpterápiás kezelést?
Lehet hajmosás előtt egy fél órával alkalmazni, de az sem baj, ha lefekvés előtt feltesszük a pakolást, éjszakára rajtahagyjuk, majd reggel mossuk le. A Su-jok kezelést a nap folyamán bármikor elvégezhetjük, amikor éppen van 1-2 perc szabadidő. A reggeli kezelés előnye, hogy felélénkít minden tekintetben, az esti kezelés pedig segítség a testnek, léleknek a napi stressz feldolgozásában.

Milyen hatással van a fejbőrömre az skalpterápia? 
A bőr legfontosabb feladatai: a légzés, a tápanyagfelvétel, a salakanyagok leadása, valamint a külső környezet káros hatásaival szembeni védelem. Azaz a bőr egyrészt közvetítői szerepet tölt be, másrészt segít megőrizni a szervezet belső környezetének egyensúlyát. A fejbőr állapota visszatükrözi az egyes szervek teljesítőképességét, valamint azt, hogy mennyire megfelelő a tápanyagellátásuk. Mivel a fejbőr kommunikál a szervezet belső környezetével, a gyógynövényekben levő hatóanyagok segítségével a bőrön át is táplálhatjuk egy-egy szervünket. A kezelés biztosítja a kapillárisokba a vér beáramlását, és a vénás erekbe a visszapumpálást. A naponta alkalmazott Su-jok vagy körömreflexológia módszer növeli a vérkeringést, így a fejbőr – és az egész szervezet - oxigén-és tápanyagfelvevő képessége nő. 

Sajnos mostanában elég sok stressz ért. Az skalpterápia megfelelő módszer arra, hogy ez ne látszódjon a hajkoronámon?  
A modern kor „betegsége” a stressz. A stressz azonnal meglátszik a fejbőrön, a haj minőségén. Stressz hatására a hajminőség változása, a haj hullása, a kopaszodás ugyanúgy kialakulhat, mint a fejbőrviszketés, pattanás, korpásodás vagy túlzott zsírosodás. Nemcsak a szem a lélek tükre, hanem a fejbőr is az. Még mielőtt tudnánk egy belső problémáról, betegségről, fejbőrünk előre – nagyon pontosan - jelzi azt. Ezért az INTENZÍV HAJTERÁPIA fontos része a stresszoldás.

Hogyan nő a haj? Minden hajszálnak saját életciklusa van. Ebben a ciklusban 3 különböző fázist lehet megkülönböztetni. Ezek annyira eltérő képet mutatnak, hogy egy kivett hajszálat vizsgálva, egyértelműen megmondható, hogy melyik hajszál melyik fázisban van. Az aktív növekedési fázis kb. 4-8 évig tart, hajszálanként, egyénenként eltérően. Ezután a hajhagyma működése csökken, majd átmenetileg megszűnik, a hajszál pedig kihullik. Az aktív és az inaktív fázis között ez az átmenet gyorsan megtörténik. De ha ki is hullott, ez nem jelenti azt, hogy nem nő hamarosan másik a helyébe. Hogy mikor? Ezt már nehezebb megmondani. A hajhagymák pihenésének időszaka átlagosan 100 napig tart de lehet ennél jóval hosszabb is, évekig, akár évtizedekig is nyúlhat. Ebben az állapotában a hajhagyma aktiválható. Fontos jellegzetesség a hajhagymákkal kapcsolatban, hogy mindegyikük saját, egyéni életciklusát éli egyéni ritmusban, így a hajszálak nem egyszerre hullanak ki, ha elérkezik a pihenési fázisuk. Megfigyelések szerint naponta 50-100 hajszál éri el az aktív növekedési fázis végét, amit egyértelműen jelez az a tény, hogy ilyenkor kénytelenek vagyunk tőlük megválni. A hajhagymáknak  10%-a van a pihenési fázisban, 90%-a pedig aktív, amit a hajszálak növekedése jelez. A szakirodalom szerint  egészségesnek nevezhető hajhullás nem látványos, hiszen a hajszálak nagy része nincs ugyanabban a fázisban. Véleményem szerint nem helyes, hogyha számokban határozzuk meg a természetes hajhullás mértékét, hiszen attól is függ, hogy visszanő-e az elveszített hajmennyiség.

Mitől van szine a hajnak?  A hajban található egy olyan réteg, amely a pigmentszemcséket tartalmazza. Ezek száma és minősége határozza meg a haj színét és tónusát. A haj színe egyébként földrajzi helyzettől is függ, a pigmentszemcsék anyagát, és színét a földrajzi szélesség is meghatározza, vagyis az emberi fajon belül a rasszok hajszíne ezért eltérőA szőrtüszőből kiemelkedő élettelen szaruból álló hajszál sajátos felépítésénél fogva képes a külső környezet hatásainak ellenállni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

Tapasztalatok

"Majd 8 hét után nagyon jó javulás volt tapasztalható, majd a következő 8 hét után már penészgombánk sem volt. A haj szépen nől vissza, lassan összenől a régi hajjal és nem lesz látható.  Köszönjük szépen a segítségüket, mert Önök nélkül nem jutottunk volna el idáig.    Köszönettel: Honti-Nagyné Huszák Katal"

Kapcsolat

Telefon: +36 30 754 54 17

E-mail cím: info@nicehajgyogyaszat.hu

Cím:Holisztikus Gyógyászat
1143 Budapest Stefánia út 81. fsz. 2.

Fontos információk:
Nyitvatartás: Hétfőtől - Péntekig 09-17:00-ig.

Itt találsz minket

Minden jog fenntartva! © 2019 Intenzívhajterápiás csomag - Megoldás hajhullásra, kopaszodásra
Készítette: ZONE IT Solutions